Activiteiten

KUNSTEDUCATIE & PROJECTEN

De Regenboog investeert in Kunstonderwijs. Alle groepen werken gedurende een periode met een vakdocent van het Utrechtse Centrum voor de Kunsten.
Wij vinden het belangrijk om kinderen binnen onze school kennis te laten maken met het rijke kunstaanbod in de stad en hopen zo de kinderen te inspireren.
Onderstaand programma betalen wij vanuit subsidieaanvragen bij de Gemeente Utrecht en vanuit de Rijksvergoeding versterking kunst en cultuur.
Meer lezen

PODIUMDAGEN

Elke groep geeft in de loop van het jaar een voorstelling op het eigen podium voor hun ouders en de leerlingen van school.
Meer lezen

SCHOOLKOOR en SCHOOLORKEST

Tot de Kerst is er het schoolkoor voor liefhebbers uit groep 3 t/m 6. Het schoolkoor oefent op woensdag op de Wevelaan van 10.45 – 11.30 uur en op de Regentesselaan van 11.45 – 12.30 uur.

Na de Kerst start het schoolorkest voor leerlingen van groep 5-8. Het orkest oefent op woensdagmorgen tussen 11.25 en 12.25 uur op de locatie Regentesselaan, maar kinderen van beide locaties zijn welkom.

Het koor en het orkest staan onder leiding van Monika Marlissa.

Feestdagen

SPORT

In januari organiseren we het dam- en schaaktoernooi voor kinderen van groep 5-8.

Het schoolvoetbal vindt plaats op woensdagmiddagen in april en het schoolkorfbaltoernooi is op twee vrijdagmiddagen in april. Op donderdag 26 april houden we de Koningsspelen met een spelletjesdag voor de groepen 1-4 en voor de groepen 5-8 een sportdag op de atletiekbaan in Overvecht. De avondvierdaagse is van 28 – 31 mei.

ANDERE THEMA’S

We beginnen het jaar met een Kanjerweek, waarbij er extra aandacht is voor de omgangsvormen in en buiten de klas. In oktober vieren we de Kinderboekenweek. In november doen we mee aan Operatie Schoenendoos. Deze actie loopt in november 2017 voor alle kinderen. Wie wil vult een doos met speelgoed en andere leuke zaken voor kinderen elders op de wereld die veel minder hebben.